Kaarina Kaukorannan sukellusharrastus

Turkki Marmaris Suomi Kattilankalla Öllöri Hossa Saarinen Rokua Vaulujärvi Rokua Manamansalo Punainen meri Sharm El Sheikh Hurghada Thistlegorm Blue Hole Norja Harstad Bodö Tromssa Lofootit Hilstad Ruotsi Torneåträsk Tyyni Valtameri Aitutaki Kotisivulle

SAARINEN/ROKUA


Saarisen laavulla olemme sukeltaneet useana vuonna. Lampi on keskeltä 20 m syvä. Näkyvyys on suhteellisen hyvä. Nähtävää on vain kaksi ahvenparvea (aina samalla paikalla) ja yksi uponnut vene. Toisaalta kaatuneet puunrungot tekevät jännittävän vaikutelman.

Saarisen laavun kohdalta voi helposti mennä sukeltamaan kahdestaankin. Auton luota rantaan on lyhyt matka, vaatteet saa mukavasti laavun  penkeille ja sukelluksen jälkeen on mukava keittää kahvit nuotiolla. Nykyisin laavu on kota.

Olemme tehneet yhden yösukelluksen, joka oli surkea. Käsissä oli liikaa tavaraa, kun piti olla lamppukin. En pystynyt lukemaan sukellustietokoneen näyttöä laskeutuessa, joten syöksyin suoraa päätä mutaiseen pohjaan ja sen jälkeen mudan levittyä ympärille en nähnytkään enää mitään, mutta tulipahan sekin sukellus tehtyä.

Paitsi sukelluksia, niin me lammella uidaan, snorkkeloidaan ja talvella lumikenkäillään. Mitä mainioin retkeilypaikka.

Sivut päivitetty 2013